Jurriaan van Hall


Uitgever:
Amsterdams Instituut voor Schilderkunst/HallArt Foundation
Redactie:
Eylard van Hall, Jurriaan van Hall, Carolien Herweijer, Ivo Jansen op de Haar, Gert Meijerink, Willem van Roy.
Fotografie:
Ton Haartsen, Paul de Bruin, Donker broers, Wim Elzinga, Jurriaan van Hall, Maja van Hall, Michiel Huysman, Otte de Jonge, Annaleen Louwes, René Nuyens, Ferry André de la Porte e.a.
Teksten:
Jurriaan van Hall, Sally Eckhoff, Atte Jongstra, Pieter de Dreu, Gert Meijerink, Ivo Jansen op de Haar, Doris Wintgens Hötte.
Productie:
Gert Meijerink.
Ontwerp:
Mevis & Van Deursen.
Druk:
Veenman Drukkers
ISBN:
90 80 1442 2 3
Prijs:
€ 45,-, leverbaar via boekhandel en HallArt Foundation.
Zie ook:
www.jurriaanvanhall.nl
Titelinformatie

De aanleiding was een expositie in Museum De Lakenhal in Leiden, maar deze uitgave is alles behalve een catalogus. Van Hall (1962) behoorde in 1989 tot de oprichters van After Nature. De groep gooide de kont tegen de krib van intellectualisme en conceptualisme en verkondigde het schilderen naar de waarneming: terug naar de traditie maar dan wel lekker eigenwijs en eigentijds. Dit boek bewijst dat Van Hall na de ontbinding van de groep dit credo nog steeds huldigt. Meesters uit de Gouden Eeuw, moderne (stads)landschappen en situaties, maar vooral geliefde personen bevolken zijn bonte, spetterende schilderijen. Al even spetterend is dit bewust overdadig vormgegeven boek. In de vaak collageachtige mengelmoes van beelden gaan de meer en minder persoonlijke bijdragen over de kunstenaar en zijn werk goeddeels verloren, maar dat mag de pret niet drukken. Dit eerste boek over Van Hall, met bio- en bibliografie, is vooral een visueel portret van de wereld van een begenadigd schilder. Geen degelijke diepgang, maar een beeld van wat Van Hall, en met hem vele generatiegenoten, bezighoudt. Afbeeldingen in kleur.

(Biblion recensie, Peter Marijnissen)