Tentoonstelling

Al enige jaren eert het Scheveningse museum Beelden aan Zee eminente contemporaine Nederlandse kunstenaars met een tentoonstelling. Op initiatief van en in samenwerking met de HallArt Foundation was er in 2012 een overzichtstentoonstelling van het oeuvre van beeldhouwer Maja van Hall (1937).  
Dit grote retrospectief boodt, mede dankzij de vele bruiklenen, een overzicht van haar gehele oeuvre van Maja van Hall over de afgelopen 55 jaar. 


...

Monografie

Bij de tentoonstelling verscheen in de reeks Monografieën van het Sculptuur Instituut, het aan het museum Beelden aan Zee gelieerde onderzoeksinstituut op het terrein van moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst. In deze serie zijn reeds verschenen Cor Hund (2006), V.P.S. Esser (2006), Gerrit Bolhuis (2009), Jan Meefout (2010) en Oswald Wenckenbach (2011). Deze  publicatie omvat een oeuvre-catalogus waarin voor het eerst een beschrijving van het complete werk van Van Hall is opgenomen. Het rijk geïllustreede boek geeft een royaal overzicht van het bijzondere kunstenaarschap van Maja van Hall.

...
Documentaire

Sinds enige tijd vraagt Maja van Hall zich af wat er in de toekomst met haar honderden werken zal gebeuren. In een 38 minuten durende documentaire gaat zij op zoek naar een antwoord – werkend in haar atelier en in de steenhouwerij Studio Sem in Pietrasanta (Italië), en thuis aan de keukentafel pratend met haar man en (klein)kinderen. Maja’s zoektocht is gevolgd en op film vastgelegd door documentairemakers Sanne van der Noort en Thalita van der Hoeden (Dopplmeister Shortdocs). Het resultaat is een intieme documentaire, die tijdens de expositie in Beelden aan Zee veel waardering oogstte.